massages

Ik bied een aantal soorten massages aan.

Ik volg nog regelmatig bijscholing om telkens een betere gala van massages aan te kunnen bieden. Deze massages zijn gebasseerd op Wellness - het zich zowel lichamelijk als geestelijk goed voelen.

ZWEEDSE MASSAGE.


De best gekende en klassieke massage. Heel ontspannend die ik in 2 vormen aanbied. De Full-body massage, het woord zegt het zelf, een massage van het volledige lichaam. Rug massage, een massage van sacrum tot het hoofd - nek - schouders.


HOLISTISCHE KIJK.


Elke massage wordt gegeven met een holistische kijk. Het woord "holistisch" komt voort uit het Griekse "HOLON" wat geheel betekent. Een persoon die holistisch werkt kijkt niet alleen naar het fysieke maar ook naar emoties enz wat een geheel is. Alles hangt samen en is met elkaar verbonden.

FIBROMYALGIE MASSAGE.


Bij een massage op mensen met Fibromyalgie worden bijna dezelfde technieken gebruikt als bij een zweedse massage met uitzondering dat er gekeken wordt naar de tenderpunten (pijnpunten) en wordt er een aangepaste (soms kortere, afhankelijk wat de persoon aankan dat ogenblik) massage gegeven. Dit om de pijn te verlichten.


TRIGGERPOINT MASSAGE


Elke persoon heeft wel enkele spieren die een pijnlijke plaats heeft. Dit gebeurd automatisch omdat iedereen beweegt. Deze plaatsen zijn niet meer dan een "knoop" die gevormd wordt door slechte afvoer van afvalstoffen die zich langzaam "opbouwen" naar een knooppunt. Door triggerpoint massage op die plaatsen kunnen die knopen "weg gemasseerd" worden en zo ook uitstralingspijnen laten verminderen. Deze massage is vrij pijnlijk maar heel effectief en in combinatie van een zweedse massage wordt het helende met ontspanning gekoppeld. Kinesisten werken in vele gevallen met dry needling techniek op dezelfde plekken. Het resultaat is bijna evenredig. 

Triggerpoint is heel nuttig bijvoorbeeld een stijve nek, frosen sholder, lumbago... Eigenlijk teveel om op te noemen. Deze vorm wordt veel gebruikt door sportmensen maar mensen die niet veel aan sport doen zijn ook geholpen vanwege de veelszijdigheid aan mogelijkheden.